Smertebehandling med Gua Sha

Hvad er Gua Sha?

Billedet viser en klients ryg, hvor den venstre side har fået Gua Sha.

Gua Sha er en vigtig manuel medicinsk behandling, som er blevet brugt over alt i Asien i årtier. Gua betyder at gnide, skubbe eller presse. Sha er en term der beskriver blodtilstrømningen i overfladen af vævet der akkumulerer, i områder hvor klienten har oplevet stivhed og smerter. Sha er også en term for de små rød prikker, der fremkommer, efter at have brugt Gua Sha. Når Gua teknikken gentages i jævne strøg, viser sha sig ved små røde prikker, disse kaldes også petekkier, og smerten ændrer sig øjeblikkeligt. I løbet af få minutter, blegner de røde prikker biver til en blandet rødmen. Sha forsvinder totalt to til fem dage efter behandlingen. Farven på sha, og hvor hurtigt sha blegner og forsvinder, kan give mange vigtige informationer om klientens tilstand. Smertelindringen varer ved, selv efter sha er helt væk.

Gua Sha har en lang række gavnlige effekter, det løser spasmer og smerter, og fremmer den normale cirkulation til muskler, væv og organer, som ligger lige under det område, som bliver behandlet. Det ser man f.eks. i den umiddelbare effekt på hoste og besværet vejrtrækning. Forskning har vist at Gua Sha forårsager en firdobling af mikrocirkulationen i overfladevævet (Nielsen et al. 2007), og kan reducere inflammationer og stimulere immusystemet (Braun et al. 2011; Chan et al. 2011). Gua Sha opregulerer heme-oxygenase-1, som reducerer inflammationer i indre organer, for eksempel i tilfælde af hepatitis og lever sygdomme.

Klienten oplever øjeblikkelige forandringer i stivhed og smerter sammen med øget mobilitet. Fordi Gua Sha gør lidt af det samme som når vi sveder, kan det også hjælpe til at neddæmpe feber. Gua Sha køler klienten der føler sig for varm, og varmer klienten der føler sig for kold, alt imens spændinger afslappes og angst reduceres.

Akupunktører og andre der praktisere øst-asiatisk medicin, tager Gua Sha i betragtning, i alle sygdomme eller tilstande, hvor der er smerter eller ubehag, i sygdomme i øvre luftveje, ved fordøjelsesproblemer og alle tilstande, hvor palpation indikerer, at der er Sha tilstede. Gua Sha anvendes ofte i kombination med akupunktur, hvor akupunturbehandlingen ikke kan stå alene.

Efter behandling, anbefales klienten at undgå vind, kulde og direkte sol indtil sha forsvinder. Det anbefales også at drikke masser af vand og spise moderet.

Billedet viser Sha på en klient som har lidt af følesløshed i ben i 10 års tid.
Billedet viser Sha på arm af en klient med tennis albue i 3 måneder.

| Svar

Nyeste kommentarer

13.07 | 12:51

Hej Ann Lee. Jeg vil gerne starte anti-stress behandling op hos dig. Mvh Anita

11.07 | 09:29

Hej Ann Lee

har du kendskab til akupressur, som bliver brugt i graviditeten op til fødslen som smertelindring? Hvis ja, har du så tid i denne uge inden lørdag?

11.05 | 21:41

Hej Tine
Det er bedst at sms'e mig på 22315063 for en tid. Og ja jeg har tider på fredag og lørdag.

Mvh Ann

11.05 | 20:22

Hej

Har du tid til cupping massage på fredag eller lørdag i denne uge ?

Mvh Tine